Clicky

 
Transport Online - Limited edition T High 1894 Edition voor 125-jarig Renault Trucks

Limited edition T High 1894 Edition voor 125-jarig Renault Trucks

Limited edition T High 1894 Edition voor 125-jarig Renault Trucks
18-06-2019 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Renault Trucks viert 125 jaar geschiedenis met een nieuwe limited edition: de T High 1894 Edition. Door verwijzingen naar de geschiedenis van het merk en een moderne stijl te combineren, wordt dit unieke voertuig in Europa op de markt gebracht met een oplage van slechts 125 exemplaren.

Om 125 jaar knowhow en innovatie te vieren, onthult Renault Trucks zijn nieuwe limited edition, de T High 1894 Edition. De Franse fabrikant brengt hulde aan zijn roots met dit voertuig, dat de kleuren van het Berliet-logo opneemt. De carrosserie heeft een exclusieve nachtblauwe kleur. Sommige delen van het voertuig, zoals het radiator rooster, worden gemarkeerd door een goudgele verf en andere componenten zoals de velgen zijn rood geverfd.

De T High 1894 is ook uitgerust met luchthoorns en “light bars” in een geelgoud frame.

Verschillende grafische elementen zijn aangebracht op de carrosserie die de lijnen en de dynamiek van het voertuig versterken. De “zijskirts” krijgen een logo ontworpen voor deze gelegenheid, namelijk de silhouetten van iconische vrachtwagens van het merk met in het midden het locomotief - logotype van Berliet.

Het interieur van het voertuig geeft dezelfde kleurcode weer. Het dashboard en het stuurwiel zijn nachtblauw en de deurinterieurs zijn rood en blauw. De stijlvolle en comfortabele zwartlederen Recaro®-bekleding is rood gestikt en de hoofdsteun is geborduurd met de 'Edition 1894'-handtekening in goudtinten. De 1894 T High is ook uitgerust met rode gestikte vloermatten en verduisteringsgordijnen in zwart goud.

Deze gelimiteerde editie beschikt ook over geavanceerde apparatuur die het bestuurderscomfort verbetert, zoals het breedbeeld LCD-dashboard "1894 Edition" en het secundaire ROADPAD + -scherm met back-upcamera. De T-High 1894 is uitgerust met een 13-liter motor met een vermogen van 520 pk.

Met ruim een eeuw Franse knowhow op het vlak van vrachtwagens levert Renault Trucks voertuigen (van 2,8 tot 120 t) en diensten voor distributie, bouw en langeafstandstransport aan professionals uit de transportsector. De robuuste, betrouwbare en brandstofzuinige vrachtwagens van Renault Trucks verhogen de productiviteit en verlagen de exploitatiekosten. Renault Trucks verdeelt en onderhoudt zijn voertuigen via een netwerk van meer dan 1.500 servicepunten wereldwijd. De ontwikkeling en assemblage van de voertuigen gebeuren in Frankrijk, waar Renault Trucks tevens de meeste componenten produceert.

Renault Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, wereldwijd een van de belangrijkste constructeurs van vrachtwagens, autocars en bussen, zware voertuigen voor de bouwsector en motoren voor de industrie en de scheepvaart. De groep brengt ook complete financierings- en serviceformules op de markt. Volvo Group stelt ongeveer 105.000 personen tewerk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt haar producten in ruim 190 landen.

In 2017 realiseerde Volvo Group een omzet van 35 miljard euro (335 miljard Zweedse kroon). Volvo Group is een beursgenoteerde onderneming met maatschappelijke zetel in het Zweedse Göteborg. De aandelen van Volvo worden verhandeld op Nasdaq Stockholm.

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden