Transport Online - Oud-president Mursi van Egypte overleden

Oud-president Mursi van Egypte overleden

Oud-president Mursi van Egypte overleden
17-06-2019 19:44 | Buitenland | auteur ANP

CAÏRO - De afgezette Egyptische president Mohamed Mursi is dood. Hij viel volgens de staatstelevisie flauw in de rechtszaal en is vervolgens overleden.

Ingewijden bevestigen het overlijden van de 67-jarige oud-president. "Hij was voor de rechter ongeveer 20 minuten aan het woord. Daarna werd hij erg opgewonden en viel hij flauw", zegt een bron. "Hij is daarna snel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed."

Mursi, die lid was van het Moslimbroederschap, was maar kort president. Hij won de verkiezingen die volgden op de val van het bewind van Hosni Mubarak en regeerde Egypte ongeveer een jaar. Het leger schoof hem in 2013 opzij na massale demonstraties tegen zijn bewind. Daarna kwam generaal Abdul Fatah al-Sisi aan de macht.

De oud-president zou in de rechtbank zijn geweest vanwege een spionagezaak. Dat had te maken met vermeende contacten met de Palestijnse Hamas-beweging. Mursi was na de staatsgreep al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Dat had te maken met de dood van demonstranten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions