Transport Online - Rusland vindt Amerikaanse cyberinfiltratie

 


Rusland vindt Amerikaanse cyberinfiltratie

Rusland vindt Amerikaanse cyberinfiltratie
17-06-2019 19:31 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - Rusland heeft aanwijzingen gevonden dat Amerikaanse cyberspionnen zijn binnengedrongen in Russische systemen. De dreigende cyberaanval is verijdeld, meldden de persbureaus RIA en TASS op basis van een bron binnen de Russische veiligheidsdiensten. ''We zien zulke pogingen, maar we weten deze acties te neutraliseren'', aldus de bron.

De krant The New York Times had zaterdag al gemeld dat Amerikaanse hackers waren geïnfiltreerd in het Russische elektriciteitsnetwerk. Ze zouden daar schadelijke software hebben geïnstalleerd, volgens bronnen van de krant bedoeld om Rusland af te schrikken. President Trump ontkende dat later.

Het zou niet de eerste keer zijn dat hackers zo infiltreren. In december 2015 kwamen honderdduizenden mensen in Oekraïne zonder elektriciteit te zitten na een cyberaanval. De aanval werd toegeschreven aan Rusland, hoewel dit bijzonder moeilijk te bewijzen is. Het Iraanse nucleaire programma bleek in 2010 te zijn getroffen door de bijzonder schadelijke worm Stuxnet, die zou zijn ontwikkeld door de Verenigde Staten en Israël.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden