Clicky


Geen extra maatregelen voor Nederlandse schepen in Golf

Geen extra maatregelen voor Nederlandse schepen in Golf
17-06-2019 13:29 | Incidenten | auteur ANP

ROTTERDAM - Nederlandse schepen die naar het gebied van de Golf van Oman varen, hoeven naar aanleiding van de aanslagen op tankers vooralsnog geen extra maatregelen te nemen. Het veiligheidsniveau voor die regio blijft gelijk, omdat er nog heel wat vragen zijn over wat precies is gebeurd.

Die informatie kreeg directeur Annet Koster van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) maandag tijdens overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Enkele reders hadden gevraagd of schepen na de aanslagen op tankers nog wel de kant van de Perzische Golf op konden.

Koster laat weten dat de lijntjes met Buitenlandse Zaken en Defensie heel kort zijn en dat de reders direct op de hoogte worden gesteld als de situatie in het gebied van de Golf van Oman verandert.

De KVNR sprak maandag ook met de Commandant Zeestrijdkrachten. ''Die verzekerde ons dat de zeestrijdkrachten voor ons klaarstaan als dat nodig is'', aldus Koster. Teams van mariniers, zogeheten Vessel Protection Detachments (VPD's), zouden kunnen helpen bij de beveiliging. Verder zou de marine als daartoe op politiek niveau wordt besloten ankerplaatsen kunnen beveiligen of een fregat sturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions