Transport Online - D66 en CU omarmen druk Rutte op werkgevers

D66 en CU omarmen druk Rutte op werkgevers

D66 en CU omarmen druk Rutte op werkgevers
17-06-2019 11:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Coalitiepartners D66 en ChristenUnie zijn blij dat premier Mark Rutte de druk op werkgevers opvoert om de lonen te verhogen. De minister-president zei afgelopen weekeinde tijdens een VVD-bijeenkomst dat door het kabinet beloofde lastenverlichtingen voor bedrijven alleen doorgaan als werknemers meer gaan meeprofiteren van de gestegen winsten.

"Dat zijn hele mooie teksten", vindt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. "Taal naar mijn hart. De lonen moeten omhoog, zo niet dan heeft dat consequenties."

D66-voorman Rob Jetten wijst erop dat hij al langer pleit voor sterkere loonstijgingen. "Ik ben blij dat het langzame broertje van D66 ook op dit punt is bijgetrokken." Jetten legt de bal evenwel niet alleen bij de private sector, maar ook bij de overheid. Bijvoorbeeld defensie en het onderwijs zijn volgens hem "publieke sectoren waar de lonen kunnen stijgen".

CDA-vicepremier Hugo de Jonge leest de woorden van Rutte als "een aanmoediging in de richting van het bedrijfsleven" om meer bij te dragen aan de koopkrachtontwikkeling. Hij spreekt van een "logisch pleidooi", omdat de lonen ook volgens hem te langzaam stijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions