Clicky


Nieuwe bio-CNG IVECO voor Irado

Nieuwe bio-CNG IVECO voor Irado
17-06-2019 11:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GIESSEN - IVECO NLS en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval.

IVECO produceerde het chassis, Geesinknorba maakte de opbouw en het beladingssysteem, Welvaarts regelde een functioneel weegsysteem en Trigade zorgde voor een verfijnd camerasysteem, zodat de chauffeur volledig rondom de wagen kan kijken. “De chauffeurs en beladers zijn enorm blij met het eindresultaat. Daar doe je het voor! Van de kleuren tot de reclame, alles klopt en dat geeft een enorm trots gevoel”, aldus Rudolf Dieben als Area Sales Manager van Geesinknorba.

De samenwerking tussen deze drie partijen is ontzettend goed verlopen. Rudolf Dieben kijkt met een trots gevoel naar haar partner: “IVECO heeft met dit chassis iets in handen waar zij echt iets mee kunnen doen.”

Bio-CNG

“Wij hebben duurzaamheid als onderdeel van onze strategie, daarom is het super gaaf om de vrachtwagen in ontvangst te nemen. Dit vertaalt zich in het beleid, want zo werkt Irado samen met Omrin om van afval bio-CNG te maken. Wij hebben hier ook certificaten voor. Eigenlijk rijden onze CNG wagens dus op zijn ingezamelde afval. Vanuit ons circulaire gedachtegoed is het fijn om samen met IVECO hierin op te treden. Zij gaan mee in onze filosofie. We kunnen letterlijk samen optrekken”, aldus Avinash Rampersad als Assetmanager van Irado.

Vergisting van afval

Van grofvuil tot klein chemisch afval, al het huishoudelijke afval wordt uiteindelijk ingezameld door Irado. Vanaf daar wordt het proces gestart om biogas, dat bestaat uit organisch materiaal, te vergisten. Dit gas wordt weer geïnjecteerd in de gasleidingen.

Vergistingsinstallaties op Ecopark de Wierde

Op Ecopark De Wierde gaat organisch materiaal in de vergistingsinstallatie, waarmee biogas wordt geproduceerd. Deze installatie is de grootste in de Benelux. Hiermee zet Omrin het geproduceerde biogas om naar groengas. In totaal produceren zij ca. 14 miljoen m³ groengas. Ongeveer één miljoen kubieke meter hiervan wordt gebruikt om (afval)wagens op te laten rijden.

Tevredenheid

Avinash licht toe dat de mensen die ermee werken het ook een fijne wagen vinden. “Het onderstreept het gevoel dat wij luisteren naar wat onze medewerkers willen. Het is leuk om de relatie te leggen tussen datgene wat de organisatie graag wil (doelstellingen) en daarna een leverancier te vinden die hier met ons in kan optreden en begrijpt wat wij bedoelen. Het is niet alleen de wagen, maar ook het onderhoud en alles wat erbij komt kijken. IVECO is een partner die ons volledig begrijpt. Zij zijn al jaren bezig met CNG, dus dat zit in hun DNA. CNG is een mooi moment in de transitie fase. Straks gaan we weer naar een andere energie behoefte (elektrisch, hybride of waterstof) en ik weet zeker dat we met IVECO een partner hebben gevonden die deze behoefte in de toekomst kan vervullen.”

Foto's

  • Wempe Transport
  • Wempe Transport
  • Voets Transport
  • Voets Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions