Clicky

 ILT: last onder dwangsom voor Maastricht Aachen Airport

ILT: last onder dwangsom voor Maastricht Aachen Airport
17-06-2019 09:30 | Incidenten | auteur Redactie

DEN HAAG - Maastricht Aachen Airport heeft in 2018 ten onrechte een start na 23.00 uur ’s avonds toegestaan. De luchthaven kreeg in 2017 al een waarschuwing voor eenzelfde overtreding. Daarom legt de ILT nu een last onder dwangsom op aan de luchthaven. Dit blijkt uit de Handhavingsrapportage Maastricht Aachen Airport 2018 van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Op Maastricht Aachen Airport (MAA) mogen geen starts en landingen plaatsvinden tussen 23.00 uur en 6.00 uur, om de geluidshinder voor omwonenden te beperken. In het gebruiksjaar 2018 vonden toch 41 landingen en 16 starts plaats tijdens deze uren. De ILT heeft voor al deze vluchten onderzocht of hiervoor een geldige reden was, zoals een technische storing of extreme weersomstandigheden. In één geval bleek dat niet zo te zijn.

In gebruiksjaar 2017 ontving de luchthaven een waarschuwing voor eenzelfde overtreding. Vanwege deze nieuwe overtreding in gebruiksjaar 2018, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. Deze last onder dwangsom is nog niet bekend.

De ILT constateert verder dat het aantal vliegtuigbewegingen na 23.00 uur tussen 2010 en 2016 een dalende lijn vertoonde. Vanaf gebruiksjaar 2017 vertoont het aantal vliegtuigbewegingen buiten openingstijden echter een sterke stijging, die zich in 2018 voortzette. Een belangrijke oorzaak hiervoor is volgens de ILT een verschuiving van het aantal dagvluchten naar de avond, waardoor het risico toeneemt dat vluchten na 23.00 uur plaatsvinden.

Ook valt op dat 37 van de 57 vluchten na 23.00 uur Corendon-vluchten zijn. De luchthaven is gedurende het gebruiksjaar 2018 met Corendon in overleg getreden om de aankomsttijden in de late avond zoveel mogelijk te vervroegen.

Uit de handhavingsrapportage blijkt verder dat alle overige wet- en regelgeving met betrekking tot luchtvaartgeluid is nageleefd.

Alle luchthavens in Nederland, waaronder Maastricht Aachen Airport, moeten zich aan bepaalde regels houden. De ILT brengt hierover na afloop van ieder gebruiksjaar een rapportage uit. Een gebruiksjaar loopt steeds van 1 november tot en met 31 oktober.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions