Lufthansa voelt zwakke prestaties Europa

Lufthansa voelt zwakke prestaties Europa
17-06-2019 08:38 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd vanwege zwakke ticketverkopen in Europa, vooral in de thuismarkten Duitsland en Oostenrijk.

Lufthansa heeft hier vooral op korte vluchten last van de concurrentie van prijsvechters. Op te veel vluchten zijn te veel lege stoelen, aldus het concern. Ook bij budgetdochter Eurowings verwacht Lufthansa een verkoopdaling.

De maatschappij investeerder eerder vele miljoenen om de concurrentiepositie van Eurowings te verbeteren. Het stroomlijnen van dit onderdeel gaat minder snel dan voorzien. Verder zitten ook de oplopende brandstofkosten het luchtvaartconcern dwars.

Lufthansa rekent voor dit jaar op een winst voor rente en belastingen van 2 miljard tot 2,4 miljard euro, met een brutowinstmarge van 5,5 tot 6,5 procent. Dit was 2,5 miljard tot 3 miljard euro winst met een marge van 6,5 tot 8 procent. Ook neemt het bedrijf een voorziening van 340 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar om een belastingrisico af te dichten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden