Transport Online - Vrachtwagenchauffeur rijdt geluidswal Duitse A2 om en gaat slapen [+foto's]

Vrachtwagenchauffeur rijdt geluidswal Duitse A2 om en gaat slapen

Vrachtwagenchauffeur rijdt geluidswal Duitse A2 om en gaat slapen [+foto's]
16-06-2019 20:31 | Buitenland | auteur Redactie

DORTMUND - In de nacht van zaterdag 15 juni werden twee betonnen platen van de geluidswal van de parkeerplaats "Vellern" langs de Duitse A2 door een vrachtwagenchauffeur omvergereden maar hij vond dit blijkbaar niet zo'n groot probleem want hij ging daarna gewoon slapen...

De politie was verbaasd toen zij twee betonnen platen op de rijstrook van de A2 zagen liggen in de richting van Oberhausen. Een dader of oorzaak was echter in geen velden of wegen te bekennen. De agenten beveiligden de plaats van het ongeval en gingen op onderzoek uit op de aangrenzende parkeerplaats. Hier waren al enkele vrachtwagenchauffeurs die getuige waren geweest van het voorval.

Kennelijk zette de chauffeur van een Russische vrachtwagen zijn vrachtwagen in de achteruit en reed weg. Botste tegen een andere vrachtwagen maar kon niet stoppen. De vrachtwagen rolde verder naar achteren en boste tegen de betonnen muur van de geluidswal.

Het moest de chauffeur toch wel duidelijk zijn dat hij iets hards en groots geraakt had. Hij zette echter zijn vrachtwagen in de vooruit, reed terug naar de parkeerplaats, doofde het licht in zijn cabine en ging slapen.

De politie heeft de man in zijn cabine opgezocht en bij de eerste zin kwam de agenten al een walm van alcohol tegemoet. De 31-jarige man mocht mee naar het bureau om twee bloedtesten te ondergaan. Bovendien werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Na het betalen van een borg mocht hij het bureau weer verlaten echter zonder rijbewijs en zonder vrachtwagen, meldt de Duitse politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen