'Airbus wil productieproces stroomlijnen'

'Airbus wil productieproces stroomlijnen'
14-06-2019 17:32 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Vliegtuigmaker Airbus lijkt het productieproces van zijn vliegtuigen onder de loep te willen nemen in een poging om de kosten te drukken. De huidige ingewikkelde structuur met productielocaties verspreid over verschillende landen moet worden versimpeld. De op handen zijnde ingreep komt van de tekentafel van operationeel directeur Michael Schöllhorn, zo meldden bronnen bij Airbus.

Nu nog worden vliegtuigen en onderdelen van Airbus, dat in 1970 ontstond door een samensmelting van verschillende Europese vliegtuigmakers, in verschillende landen geproduceerd. Dat landen als Frankrijk en Duitsland aandeelhouder zijn van Airbus ligt mede aan de basis van de huidige bedrijfsopzet. Ook heeft de Europese vliegtuigreus assemblagefabrieken in China en de VS.

Volgens Airbus-topman Guillaume Faury moet Airbus een vergelijkbaar productieproces krijgen als grote Amerikaanse rivaal Boeing dat volgens hem veel efficiënter werkt. Boeing heeft drie grote fabrieken verdeeld over twee Amerikaanse staten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden