Vijf jaar geëist voor doodrijden fietsers Goes

Vijf jaar geëist voor doodrijden fietsers Goes
14-06-2019 11:50 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - Tegen de man die ervan wordt verdacht in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, is vrijdag een celstraf van vijf jaar geëist. Ook zou hij een rijontzegging van vijf jaar moeten krijgen.

De 20-jarige Sven M. uit Kloetinge reed te hard en met drank op een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië aan. Door de klap werden de slachtoffers tientallen meters weggeslingerd. Aanvankelijk reed M. door, maar een paar honderd meter later stopte hij alsnog. "Echt heel dom, zo stom. Ik was in paniek", zei hij daarover in de rechtbank in Middelburg.

Volgens de officier van justitie heeft M. in "zeer hoge mate onvoorzichtig" gereden. Het juridisch zwaardere roekeloos rijden achtte hij niet bewezen.

De politie had de fatale nacht M. al in de gaten, ze reden achter hem aan terwijl hij op hoge snelheid door de Zeeuwse stad reed. M. zegt dat hij geen politie heeft gezien. De rechter noemde dat moeilijk te geloven. "Het is 4 uur 's nachts, er is nauwelijks verkeer op de weg en u ziet de politieauto achter u niet rijden."

M. had binnen het jaar dat hij zijn rijbewijs had gehaald al meerdere verkeersovertredingen gemaakt. Hij kreeg twee boetes voor te hard rijden, werd een keer gepakt met alcohol op en de politie had hem eens aangesproken omdat hij een drukke parkeerplaats op scheurde. De Zeeuw had een aantal maanden voor het ongeluk een cursus gevolgd over alcohol in het verkeer. Hij moest ook nog een gedragscursus volgen, maar twee maanden daarvoor had hij de aanrijding waardoor hij in de cel zat.

Aan de rechter vertelde M. nogmaals dat hij ontzettend veel spijt had. "Ik zal mezelf nooit vergeven dat door mijn toedoen twee mensen zijn overleden." Huilend hoorde hij de emotionele slachtofferverklaringen van de zussen van de slachtoffers aan.

De rechtbank doet 28 juni uitspraak.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden