Transport Online - Kloosterboer Lelystad officieel geopend

 


Kloosterboer Lelystad officieel geopend

Kloosterboer Lelystad officieel geopend
14-06-2019 11:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LELYSTAD - Gisteren, donderdag 13 juni 2019, is Kloosterboer's nieuwste, volledig geautomatiseerde, multi-user hoogbouwvrieshuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).

McCain koos Kloosterboer vanwege het totaal concept. Het vrieshuis is ontworpen, ingericht en gebouwd volgens de nieuwste standaarden en zorgt voor een centraal afleverpunt in Noord Europa. Een groot voordeel voor McCain, die anders zijn opslag moet verdelen over vier verschillende locaties. Deze centralisatie zorgt ook voor een significante verlaging van de CO2 uitstoot per jaar. Het is dus efficiënter en duurzamer. 

"Automatische hoogbouwvrieshuizen zijn de oplossing voor de toekomst", aldus Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer). "Ze bieden veel voordelen voor de klanten, zoals 100 procent ‘tracking and tracing’, actueel voorraadbeheer, een lagere foutgevoeligheid en er is minder personeel nodig. Daarnaast verbruiken hoogbouwvrieshuizen 50 procent minder energie in vergelijking met conventionele vrieshuizen." 

Alex Kloosterboer: "Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid blijven we investeren in duurzame energie. Dit doen we onder andere door windmolens en zonnepanelen te plaatsen en met onze nieuwe vrieshuizen aan alle BREEAM eisen te voldoen." 

Het doel voor de Lelystad vestiging is het halen van het BREEAM ‘outstanding’ certificaat. Het vrieshuis heeft een capaciteit van 40.000 pallets en verwerkt 400.000 pallets per jaar. De locatie heeft mogelijkheden om in de toekomst uit te breiden. 

Voor de gemeente Lelystad bewijst de vestiging van Kloosterboer haar groeiende rol en impact van de stad op bedrijven die willen profiteren van de beschikbare ruimte, de uitstekende bereikbaarheid en het zich uitbreidende voorzieningenniveau.

"Bereikbaarheid is de sleutel tot economisch succes", zegt wethouder van Economische Zaken Janneke Sparreboom. "Daarnaast speelt de snelheid waarin we vestigingsprocedures voor het bedrijfsleven afhandelen een grote rol. De vestiging van Kloosterboer is een mooi voorbeeld waarin de samenwerking tussen gemeente en bedrijf tot een mooi resultaat heeft geleid", aldus de wethouder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden