Transport Online - 'Man die fietsers in Goes doodreed vaker in de fout'

'Man die fietsers in Goes doodreed vaker in de fout'

'Man die fietsers in Goes doodreed vaker in de fout'
14-06-2019 10:11 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - De man die ervan verdacht wordt in oktober in Goes twee fietsers te hebben doodgereden, had binnen het jaar dat hij zijn rijbewijs had gehaald al meerdere verkeersovertredingen gemaakt. Hij kreeg twee boetes voor te hard rijden, werd een keer gepakt met alcohol op en de politie had hem eens aangesproken omdat hij een drukke parkeerplaats op scheurde.

De 20-jarige Sven M. uit Kloetinge reed veel te hard en had alcohol gedronken toen hij vorig jaar de 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië aanreed. Aanvankelijk reed hij door, pas een stuk later stopte hij. "Echt heel dom, zo stom. Ik was in paniek", zei hij daarover in de rechtbank in Middelburg.

Dat er voor het ongeluk al een politieauto achter hem reed, had hij naar eigen zeggen niet gezien. De rechter vindt dat moeilijk te geloven. "Het is 4 uur 's nachts, er is nauwelijks verkeer op de weg en u ziet de politieauto achter u niet rijden."

M. had al een aantal maanden voor het ongeluk een cursus gevolgd over alcohol in het verkeer. Hij moest ook nog een gedragscursus volgen, maar twee maanden daarvoor had hij de aanrijding waardoor hij in de cel zat. Hij was door de rechtbank kort vrijgelaten uit voorarrest, in verband met zijn jeugdige leeftijd, maar het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing begin dit jaar met succes in beroep.

De zussen van beide slachtoffers legden in de rechtbank emotionele verklaringen af, naast een meegenomen grote foto van het stel. M. hoorde het huilend aan. "Jouw tranen betekenen niets voor mij. Je bent een harteloze moordenaar", zei de zus van het Macedonische slachtoffer tegen hem.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen