Clicky


 


Olieboorplatform 'Carrus' van Eemshaven op transport naar Vlissingen

Olieboorplatform 'Carrus' van Eemshaven op transport naar Vlissingen [+foto]
14-06-2019 09:19 | Offshore | auteur Redactie

EEMSHAVEN - Het olieboorplatform ‘Carrus’ (voorheen Paragon C20052), dat jarenlang de skyline in de Eemshaven bepaald heeft, gaat de haven na een periode van bijna vijf jaar verlaten. Het platform stond voor de kade van Wagenborg in de Julianahaven op haar poten en is vrijdagmorgen 14 juni rond 6.00 uur met de voorbereidingen van haar vertrek naar Vlissingen begonnen.

Volgens planning zal het platform zich rond 10.00 uur tussen de pieren in het Doekegatkanaal bevinden. Geassisteerd door vijf grote slepers vaart ze dan naar buiten. Tijdens het vastmaken van deze sleepboten zijn er in totaal acht slepers aan het werk om de situatie gecontroleerd en veilig te laten verlopen.

De Carrus heeft de afgelopen jaren in de Eemshaven in de opslag gestaan, omdat er geen werk voorhanden was in het boren naar olie. Inmiddels trekt de markt weer aan en zal het olieboorplatform in de Sloehaven in Vlissingen worden klaargestoomd voor boorwerkzaamheden in Afrika.

Het platform heeft een lengte van 84,62 meter, een breedte van 86,12 meter en een diepgang van 9,50 meter. Het platform beschikt over een helikopterdek en is gebouwd in 1982.

Foto's

  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions