Vrachtwagenchauffeurs in Duitsland onderweg met ongeldige (Nederlandse) kentekens

Vrachtwagenchauffeurs in Duitsland onderweg met ongeldige (Nederlandse) kentekens
13-06-2019 14:06 | Buitenland | auteur Redactie

GELSENKIRCHEN - Dinsdagochtend 11 juni zag de Duitse politie rond 15:30 uur een geparkeerde vrachtwagen op de Steinfuhrterstrasse in Rotthausen. Het voertuig was voorzien van een tijdelijk, zelfklevend, kenteken dat niet geldig is in Duitsland. Wegens schending van de verzekeringswet in Duitsland namen de agenten het kenteken in en maakten een melding hiervan. De chauffeur was op dat moment niet in de buurt van het voertuig.

Een dag later, op woensdag 12 juni, arriveerde dezelfde vrachtwagen om 10:00 uur op de Lothringer Straße in Rotthausen. Nu voorzien van een ongeldig Duits kenteken. Terwijl de agenten ter plaatse waren kwam een 39-jarige Duitse chauffeur naar hen toe. Hij verklaarde dat hij zelf het kenteken had aangebracht en met de vrachtwagen reed.

De man kon geen bewijs van een verzekering en de betaalde motorrijtuigenbelasting voor de vrachtwagen overleggen. Hij wordt verdacht van het misbruiken van een kenteken. Opnieuw dienden de agenten een strafrechterlijke aanklacht in wegens het overtreden van de motorrijtuigenbelastingwet en de man kreeg een boete vanwege het parkeren van een afgemeld voertuig op de openbare weg.

Bij een verkeerscontrole op donderdag 13 juni rond 04:00 uur stopten agenten twee achter elkaar rijdende vrachtwagens in Ückendorf. Deze vrachtwagens reden eveneens met tijdelijke Nederlandse kentekens rond. Deze kentekens zijn alleen geldig in Nederland en niet toegestaan in Duitsland. De chauffeurs, een 43-jarige en 59-jarige Moldaviër zeiden niet te weten dat deze kentekens in Duitsland niet geldig zijn.

Beide chauffeurs kregen een aanklacht vanwege het overtreden van de verplichte motorrijtuigenbelastingwet. De kentekens werden in beslag genomen en de mannen kregen een rijverbod. Bovendien moesten zij ter plaatse een borg betalen omdat zij geen vaste woon- of verblijfplaats in Duitsland hebben.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden