Transport Online - Poetin: relatie met VS wordt steeds slechter

Poetin: relatie met VS wordt steeds slechter

Poetin: relatie met VS wordt steeds slechter
13-06-2019 11:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin constateert dat de betrekkingen met de Verenigde Staten verslechteren. Hij zei dat donderdag in een interview met het tv-kanaal MIR. Poetin hekelde de sancties die de regering-Trump heeft opgelegd aan Rusland.

Poetin kwam met zijn sombere uitlatingen in de aanloop naar de G20-top in Japan, waar hij naar verwachting de Amerikaanse president Trump zal ontmoeten. "Onze betrekkingen gaan bergafwaarts, ze worden slechter en slechter'', zei Poetin, die wees op de 'tientallen' sancties die afgelopen jaren tegen Rusland zijn ingesteld. De Russische leider stelde tegenover de verslechterde relatie met Washington de opgebloeide betrekkingen met China.

Recent besloot Trump duizend militairen naar Polen te sturen, op verzoek van Warschau om potentiële agressie van Rusland af te schrikken. Ook overweegt hij sancties vanwege Ruslands pijplijn voor gas uit het noorden en waarschuwde hij Duitsland voor afhankelijk worden van energie uit Rusland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions