Clicky

 
Transport Online - Olietankers 'Front Altair' en 'Kokuka Courageous' geëvacueerd na vermoedelijke aanslag

Olietankers 'Front Altair' en 'Kokuka Courageous' geëvacueerd na vermoedelijke aanslag

Olietankers 'Front Altair' en 'Kokuka Courageous' geëvacueerd na vermoedelijke aanslag
13-06-2019 09:55 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG | Redactie

DUBAI - [update 10:29 uur] Twee olietankers zijn in de Golf van Oman geëvacueerd na een incident. De bemanning is veilig, melden verschillende rederijen. In elk geval één van de tankers staat in brand.

Volgens de rederijen zijn de schepen aangevallen. Het gaat om de onder de vlag van de Marshall Eilanden varende tanker Front Altair en de Kokuka Courageous, die onder de Panamese vlag vaart. Volgens de reder van de Kokuka Courageous is een bemanningslid lichtgewond geraakt. Hij wordt behandeld op een schip in de buurt. Het schip met 21 opvarenden is geraakt aan de stuurboordzijde, maar zal niet zinken. De lading methanol aan boord is niet geraakt. De tanker Front Altair vervoert 75.000 ton nafta en had volgens de Noorse eigenaar 23 mensen aan boord.

De Amerikaanse marine meldde donderdagochtend dat haar schepen van de Vijfde Vloot afzonderlijke noodoproepen van de schepen binnenkreeg. "Wij zijn op de hoogte van de gemelde aanval op tankers in de Golf van Oman", aldus een verklaring van de Amerikaanse marine. De Amerikanen zeggen schepen te sturen om hulp te verlenen.

Vorige maand werden vier schepen voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten gesaboteerd. Volgens de VS is het zeker het werk van Iran. Bij de actie raakten onder andere twee olietankers van Saudi-Arabië zwaar beschadigd. Teheran heeft de beschuldigingen tegengesproken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions