Clicky

 
Transport Online - Rijontzegging voor buschauffeur die aanrijding veroorzaakte in Almere

Rijontzegging voor buschauffeur die aanrijding veroorzaakte in Almere

Rijontzegging voor buschauffeur die aanrijding veroorzaakte in Almere
12-06-2019 14:09 | Ongevallen | auteur ANP

LELYSTAD - De 40-jarige buschauffeur die in Almere frontaal op een andere lijnbus botste, heeft woensdag een rijontzegging van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk gekregen. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 120 uur.

Als beroepschauffeur is hij tekortgeschoten, vonniste de rechtbank in Lelystad. Murat K. reed "aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend" door op een onoverzichtelijk punt met zijn lijnbus de bocht af te snijden. Bij de botsing op 3 november 2017 in Almere raakten twaalf buspassagiers gewond. Met de nodige ambulances werd een aantal van hen naar het ziekenhuis vervoerd.

De buschauffeur van de tegemoetkomende bus was er het ergst aan toe. De man raakte buiten bewustzijn en moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Hij liep zware verwondingen op aan beide benen. Ook een 3-jarige jongen raakte zwaargewond: het kind liep een botbreuk en een hersenschudding op.

Uit een analyse van de politie blijkt dat de bus van K. vrijwel geheel op de linker weghelft reed in de bocht. Daarom kon hij de tegemoetkomende bus niet zien. Tegen de chauffeur was een werkstraf van 120 uur geëist en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats