Transport Online - Groningen heeft eerste rookvrije openbare zone

Groningen heeft eerste rookvrije openbare zone

Groningen heeft eerste rookvrije openbare zone
12-06-2019 12:11 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Groningen heeft als als eerste gemeente in Nederland een rookvrije openbare zone ingevoerd. De maatregel geldt voor een gebied rondom de ingang van het universitair ziekenhuis UMCG. Ook op het plein voor het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en bij het Alfa College in de Admiraal de Ruijterlaan, beide eveneens openbare weg, mag vanaf woensdag niet meer gerookt worden.

Mensen die in de betreffende gebieden nog wel roken kunnen volgens de gemeente in het uiterste geval worden beboet. Het doel van de maatregel is ''het beschermen van bezoekers van plaatsen als scholen, sportverenigingen en ziekenhuizen tegen hinder door rook(gassen).'' Het gehele UMCG-terrein en gebouwen waren sinds begin dit jaar al volledig rookvrij.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) markeert woensdag de eerste rookvrije openbare zone in Nederland voor de hoofdingang van het UMCG. Daarna gaat hij in discussie met studenten geneeskunde over het thema roken en preventie. Blokhuis bezoekt ook nog een Groningse vestiging van Lidl die besloten heeft om geen tabaksproducten meer te verkopen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions