Clicky

 Volvo FM autotransporter voor Europcar

Volvo FM autotransporter voor Europcar
12-06-2019 10:24 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROTTERDAM  - Autoverhuurbedrijf Europcar Nederland heeft een nieuwe Volvo FM autotransporter in gebruik genomen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks. Bij de keuze voor Volvo gaven de mening van de chauffeur en tevredenheid over de samenwerking met Harbers Trucks de doorslag.

De Volvo FM 410 X-Low 4x2-autotransporter wordt ingezet voor transport van voertuigen tussen filialen van Europcar in Nederland. Europcar Nederland, franchisenemer van Europcar International en een van de grootste autoverhuurbedrijven van het land, voorziet in de mobiliteitsbehoefte van zowel zakelijke als particuliere klanten. Europcar heeft in Nederland een landelijk dekkend netwerk met 38 vestigingen en een wagenpark dat onder meer bestaat uit personenauto’s, bestelauto’s, verhuisauto’s en trucks.

De nieuwe Volvo FM-bakwagen vormt een vaste combinatie met de aanhanger. De autotransporter is multifunctioneel dankzij laadplateaus die op verschillende manieren kunnen worden ingesteld. De combinatie van een laag chassis en een slaapcabine met verlaagd dak maakt optimale belading boven de cabine en op de twee dekken mogelijk.

Voorkeur voor Volvo

De mening van de chauffeur speelde voor Europcar een belangrijke rol bij de oriëntatie. “Hij heeft een voorkeur voor een Volvo-truck”, zegt Wietske Aaftink van Europcar Nederland. “De nieuwe autotransporter is voor ons de opvolger van een Volvo FM, die we vanaf 2008 in gebruik hadden en ruim één miljoen kilometer op de teller had. Onze chauffeur is erg tevreden over het rijcomfort en zijn mening hebben we meegewogen in het besluitvormingstraject. Het is immers zijn werkplek en wij vinden het belangrijk dat die zo goed mogelijk is. Wat ook meespeelde, is dat we met onze vorige Volvo-truck regelmatig bij Harbers Trucks kwamen voor onderhoud. Wij zijn erg content over de service en samenwerking en daarom hebben we bij de aanschaf van de nieuwe autotransporter gekozen voor levering door Harbers Trucks Veenendaal.”

Active Safety veiligheidspakket

De Volvo FM is uitgerust met diverse veiligheidssystemen voor optimale veiligheid onderweg. Dat betreft het Active Safety veiligheidspakket met Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support, Lane Keeping Support en SRS-airbag. Aaftink: “Veiligheid en mobiliteit hangen uiteraard nauw met elkaar samen. We juichen elke technologie die de veiligheid vergroot toe en daarom is de truck voorzien van alle denkbare veiligheidssystemen zodat de chauffeur veilig zijn werk kan doen.”

Opbouw

Naast Harbers Trucks waren twee andere partijen betrokken bij de opbouw en inrichting. De opbouw van de autotransporter en aanhanger is verzorgd door Groenewold Carrosseriefabriek. ESTEPE schuinde het cabinedak af, waardoor er boven de cabine meer ruimte ontstond voor de opbouw.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats