Transport Online - Honda zet binnenvaartschepen in voor transport in North Sea Port

Honda zet binnenvaartschepen in voor transport in North Sea Port

Honda zet binnenvaartschepen in voor transport in North Sea Port
11-06-2019 20:18 | Binnenvaart | auteur Redactie

GENT - Honda Motor Europe Logistics in Gent gaat binnenschepen inzetten voor het transport van onderdelen en afgewerkte producten. Dinsdag 11 juni startte Honda met het vervoer van containers van de haven van Antwerpen naar North Sea Port via de binnenvaart.

Hiermee zet de autoproducent in op 'groen' transport. North Sea Port stimuleert bedrijven zoveel mogelijk om in te zetten op duurzaamheid. De modal shift is hier een belangrijk onderdeel van: minder vervoer over de weg en meer vervoer via binnenvaart, het spoor of pijpleidingen, van en naar het achterland.

Ruim 1.400 containers

Jaarlijks zullen minstens 1.420 binnenkomende containers uit onder meer Japan, Thailand, USA, Mexico en China via de binnenvaart hun eindbestemming in North Sea Port bereiken. Daar worden de schepen gelost door Stukwerkers. De gewijzigde flow bij Honda heeft betrekking op de aanlevering van motorfietsen, power producten en wisselstukken.

CO2-reductie

De aanvoer via binnenvaartschepen leidt tot een vermindering van vrachtwagenbewegingen, goed voor een reductie van CO2 uitstoot van meer dan 14 ton per jaar.

Het Japanse Honda is een wereldwijd begrip als ontwerper en producent van auto’s en motorfietsen. Ruim 40 jaar geleden streek Honda neer in Gent voor de uitbouw van zijn grootste distributiecentrum in Europa voor de opslag en verdeling van de hele waaier aan producten zoals nieuwe auto’s, motorfietsen, grasmaaiers, buitenboordmotoren, losse motoren én van de 300.000 onderdelen voor al die producten. Ook voor IT en opleidingen speelt Gent een vooraanstaande rol in het netwerk van Honda. Er werken 600 mensen.

Foto's

 • J.Roeland
  BELVONA
 • J.Roeland
  NOVA CURA
 • J.Roeland
  ALFA-NERO
 • J.Roeland
  LUCA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions