Clicky

 
Transport Online - Milieuactivisten verstoren vergadering Tweede Kamer

Milieuactivisten verstoren vergadering Tweede Kamer

Milieuactivisten verstoren vergadering Tweede Kamer
11-06-2019 17:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een tiental milieuactivisten heeft een vergadering van de Tweede Kamer verstoord. Op de publieke tribune ontvouwden ze spandoeken met teksten als De Tijd Dringt. Die hadden ze binnengesmokkeld door ze als rokjes te dragen. Ook riepen ze leuzen, samen met enkele andere activisten. Een aantal van hen is aangehouden.

Agenten en andere bewakers hebben de demonstranten verwijderd. Tegenstribbelende betogers werden over de grond naar buiten gesleept.

De actievoerders protesteerden tegen een besluit van de Kamer. Een meerderheid wilde geen noodtoestand uitroepen voor het klimaat en de biodiversiteit. Oproepen daartoe van de Partij voor de Dieren werden verworpen.

De activisten van de groep Extinction Rebellion protesteerden ook buiten de Kamer. Het is een van oorsprong Britse beweging, die een forsere aanpak van de klimaatverandering eist.

De politie heeft 12 mensen opgepakt die zich op de publieke tribune misdroegen. Ze zijn aangehouden vanwege het verstoren van een openbare vergadering. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn 13 actievoerders opgepakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats