Clicky


Max Verstappen op tiende startplaats in Canada

Max Verstappen op tiende startplaats in Canada
08-06-2019 23:56 | Sport | auteur ANP

MONTREAL - Max Verstappen is bij de kwalificatie van de Grote Prijs van Canada gestrand in het tweede deel van de kwalificatie. Dat betekent dat de Red Bull-coureur zondag start vanaf de tiende plaats.

De Limburger had zich op de elfde plaats gekwalificeerd, maar hij schuift een plaats op door de gridstraf van drie plaatsen voor de Spanjaard Carlos Sainz die zich als negende had gekwalificeerd. Hij had Toro Rosso-coureur Alexander Albon gehinderd.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel veroverde de polepostion in Montreal.

De 21-jarige Verstappen kwam op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal tot een tijd van 1.11,800. Daarmee was hij 0,790 langzamer dan de toptijd van Lewis Hamilton in de tweede kwalificatiesessie. Verstappen probeerde tegen het einde van de sessie zijn tijd te verbeteren toen de Deen Kevin Magnussen hard tegen de muur reed en een voortijdig einde maakte aan de kwalificatiesessie.

"Gewoon een rode vlag, wat kun je daaraan doen?", reageerde Verstappen gelaten bij Ziggo Sport. "We hadden Q3 gemakkelijk gehaald, maar het was ook kiezen met welke banden we moesten starten. Dan is er een rode vlag. Dit is pech."

De tijd die de Limburger had neergezet op de medium-banden was weggezakt naar de elfde plaats, toen de sessie prompt werd gestopt door de crash van Magnussen. Daardoor kon Verstappen zijn tijd niet meer verbeteren en bleef hij buiten de tien coureurs die aan de laatste kwalificatiesessie mogen starten.

In de laatste kwalificatiesessie leek Hamilton voor de derde keer dit seizoen de pole te gaan grijpen met zijn tijd van 1.10,446. In zijn laatste poging dook Vettel met zijn Ferrari echter onder de tijd met 1.10,240. De Duitser start zondag voor het eerst dit seizoen vanaf polepostion, met naast zich Hamilton.

Charles Leclerc zette de derde tijd neer en Daniel Ricciardo in de Renault verrassend de vierde tijd. Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die dit seizoen al drie keer de pole had gepakt, bleef steken op de zesde tijd. Hij start vanaf de derde startrij met naast zich Verstappens ploeggenoot Pierre Gasly, die de vijfde tijd had gereden.