Transport Online - Pinkpop vraagt mensen later te komen vanwege verwacht noodweer

Pinkpop vraagt mensen later te komen vanwege verwacht noodweer

Pinkpop vraagt mensen later te komen vanwege verwacht noodweer
07-06-2019 16:49 | Binnenland | auteur ANP

LANDGRAAF - Het festival Pinkpop roept bezoekers op vrijdagavond in verband met de verwachte storm later naar het terrein te komen. Het KNMI heeft een code oranje afgegeven die geldt tot 20.00 uur. De camping zou om 18.00 uur opengaan. Dat wordt nu 19.00 uur.

"We vragen mensen om elders te gaan schuilen", zegt festivaldirecteur Jan Smeets. "We kunnen het binnenlaten van alle fans niet goed laten verlopen tijdens het verwachte noodweer."

Het festival begint zaterdag. Vrijdagavond gaat alleen het campingterrein open. Smeets zei eerder op de dag dat het hele terrein "stormproof" is. Het festival had al extra maatregelen genomen na de ervaringen met het noodweer op de slotavond van 2014. Toen moest het programma tijdelijk worden stilgelegd en kregen bezoekers het advies niet in de buurt van tenten, bomen en masten.

Ook het Olympisch Stadion in Amsterdam opent later de deuren voor het jubileumconcert van De Jeugd van Tegenwoordig. De organisatie heeft besloten dat het stadion niet om 17.00 uur, maar om 19.30 uur de deuren opent. Het KNMI verwacht dat de storm tegen die tijd grotendeels is overgewaaid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions