Clicky

 
Transport Online - Politie haalt 'tikkende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole A30 [+foto's]

Politie haalt 'tikkende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole A30

Politie haalt 'tikkende tijdbom' uit het verkeer tijdens transportcontrole A30 [+foto's]
07-06-2019 11:54 | Controles | auteur Redactie

OSNABRÜCK - De Duitse politie heeft donderdag 6 juni een grote transportcontrole gehouden op de Duitse A30. Op het parkeerterrein Rottkamp waren bijna 20 agenten aan het werk. De controle was vooral gericht op controles van de rij- en rusttijden, manipulatie van de tachograaf, ladingzekering, overbelading en technische gebreken. En dat dit soort controles niet overbodig zijn blijkt wel uit de resultaten.

In totaal veertig voertuigen werden gecontroleerd. Een groot deel vertoonde gebreken.

'Tikkende tijdebom'

Bijzonder gevaarlijk was een oplegger die geladen was met grote aardappelzakken. Hij kwam uit Groot-Brittannië en was op weg naar Oost-Europa. Bij het voertuig van 40 ton waren drie van de zes remschijven niet meer aanwezig.

De politie: "Wanneer je met zo'n voertuig de weg op gaat moet je toch wel een doodswens hebben. Het is onverantwoord om met zulke ernstige gebreken de weg op te gaan. Met een dergelijk lage remkracht zijn de gevolgen bij een noodstop niet te overzien. Daarnaast was de lading ook nog eens niet gezekerd. Hier was sprake van een 'tikkende tijdbom' die we uit het verkeer hebben gehaald."

Daarnaast werd een vrachtwagen gecontroleerd die bij weging meer dan 80 procent overbelading bleek te hebben.  De verdere rit werd direct verboden. De vrachtwagen was geladen met twee graafmachines. De chauffeur mocht slechts één graafmachine meenemen, de ander moest door een andere chauffeur opgehaald worden. Daarna mocht de rit worden voortgezet.

In totaal negen chauffeurs kregen een rijverbod onder meer omdat de banden gebreken vertoonden. In een ander geval had een chauffeur geen geldig rijbewijs. Tegen hem is een strafrechterlijke procedure opgestart.

In totaal werd voor 3.000 euro aan boetes uitgeschreven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden