Clicky


KNMI geeft opnieuw code oranje voor groot deel van Nederland

KNMI geeft opnieuw code oranje voor groot deel van Nederland
07-06-2019 11:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Voor de derde keer deze week geeft het KNMI code oranje af voor verwacht onweer met zware windstoten. De waarschuwing geldt voor een groot deel van het land, met uitzondering van Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekken felle buien met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt die in intensiteit toe. De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur en met hagel en veel neerslag in korte tijd.

Dinsdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag trok ook al een gebied met hevig onweer, windstoten, hagel en veel regen over het land. Beide keren trok het noodweer een spoor van vernielingen, met bij elkaar tientallen miljoenen euro's aan schade.

Ondanks de vele regen die is gevallen, is het in delen van Nederland nog steeds erg droog. Waterschap Aa en Maas heeft een verbod afgekondigd voor beregening met water uit sloten en beken, voor het gebied ten zuiden van de lijn Den Bosch, Nuland en Herpen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions