Transport Online - Twintig Kögel huckepacktrailers voor A+G Transporten

Twintig Kögel huckepacktrailers voor A+G Transporten

Twintig Kögel huckepacktrailers voor A+G Transporten
07-06-2019 11:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VENLO - De veelzijdige vervoerder A+G Transporten uit Venlo heeft twintig Kögel huckepacktrailers aangeschaft. Het gaat om het type Cargo Rail P390 Heavy Duty Ferry. De trailers gaan rijden in een systeem waarbij A+G Transporten samenwerkt met diverse partijen om lege kilometers te voorkomen. Daarbij staan de trailers regelmatig zowel op railwagons als op veerboten.

A+G Transporten is een familiebedrijf dat in vele deelmarkten van het wegvervoer actief is. Daartoe staat een vloot van 120 trekkende eenheden ter beschikking en opereert het bedrijf vanuit vestigingen in Nederland en in Duitsland, in de grensstreek van Venlo. Een van de landen waarop A+G Transporten is gespecialiseerd, is Zwitserland. Daarnaast is het bedrijf actief op bestemmingen in Duitsland en Groot Brittannië.

Multimodaal

Van de 140 trailers verwacht directeur A. Schraets dat er meer op rails gezet zullen worden naar bijvoorbeeld Zwitserland. "Multimodaal verkeer is in opkomst. Om die reden hebben we bij deze eerste serie van twintig trailers van Kögel voor huckepacktrailers gekozen. Een proeftijd van bijna een jaar hebben ze glansrijk doorstaan. We zetten ze in Duisburg of Keulen op de trein."

Schraets legt uit dat hij samenwerkt met diverse logistieke dienstverleners die elkaar ondersteunen om in de landen waar de trein met hun trailers aankomt, ze naar de eindbestemming te laten rijden door de partners. "Dat doen wij aan deze kant voor onze partners. De intentie hier is om leeg rijden zoveel mogelijk te voorkomen en om ladingstromen te bundelen op het spoor."

Kögel

Het is de eerste keer dat A+G Transporten kiest voor Kögel trailers. "We hebben in Kögel het merk gevonden dat we zochten. Een leverancier die naar behoren met ons meedenkt en die trailers kan bouwen die aan onze eisen voldoen. We hechten waarde aan een versterkt achterkader en we vinden het even mooi als duurzaam wanneer een trailerchassis van meet af aan in onze bedrijfskleuren gespoten wordt nadat het een KTL behandeling heeft ondergaan", aldus Schraets.

De nieuwe trailers hebben een inwendige hoogte van 2710 mm en beschikken over een acht tons vloer. Er is in de Heavy Duty versie sprake van een versterkte schotelplaat, een versterkt chassis met vier tons sjorogen, een speciale bumper en versterkte stootbuffers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions