Clicky


Pacton neemt activa failliet Tracon Trailers over

Pacton neemt activa failliet Tracon Trailers over
06-06-2019 17:33 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

OMMEN - Pacton Trailers heeft van de failliete trailerbouwer Tracon Trailers uit Giessen de activa, inclusief die van het merk Ecocombi, overgenomen. Tracon Trailers was met de merknaam Ecocombi gespecialiseerd in LZV-oplossingen.

Al sinds de start van het LZV-vervoer (2004) in Nederland, was Tracon Trailers onder de merknaam Ecocombi actief in de ontwikkeling van innovatieve LZV-oplossingen. Pacton Trailers kan nu, dankzij verkrijging van de patenten, onder meer dubbel hydraulisch gestuurde b-doubles aan gaan bieden.

"Wij zullen de innovatieve kennis integreren in onze organisatie, zodat alle Tracon en Ecocombi klanten snel bij ons terecht kunnen", aldus directeur Rik Pronk van Pacton.

Pacton neemt uitsluitend de activa, inclusief merknamen, patenten en tekeningen, over. De bestellingen die voor het faillissement zijn geplaatst en nog niet zijn uitgeleverd, worden door een derde partij afgewikkeld.

Tracon Trailers werd op vrijdag 17 mei failliet verklaard. Volgens curator mr. M.C.J. Oonk-Pallandt werkten er tien mensen bij het bedrijf. "De oorzaak van het faillissement zou volgens de bestuurder gelegen zijn in terugvallende verkopen na het vertrek van een belangrijke verkoopmedewerker en langere levertijden van leveranciers (waarmee overigens de hele branche op dit moment zou kampen), waardoor, ondanks een gevulde orderportefeuille, liquiditeitstekorten zijn ontstaan. Of dit inderdaad de oorzaak is van het faillissement zal, zoals te doen gebruikelijk, door mij in een later stadium onderzocht worden", aldus Mr. Oonk in een reactie aan Transport Online vorige maand.