Transport Online - Vivienne de Leeuw nieuwe CFO van Havenbedrijf Rotterdam

Vivienne de Leeuw nieuwe CFO van Havenbedrijf Rotterdam

Vivienne de Leeuw nieuwe CFO van Havenbedrijf Rotterdam
06-06-2019 12:21 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Per 1 juli 2019 is Vivienne de Leeuw (1975) door de aandeelhouders benoemd tot nieuwe Chief Financial Officer van Havenbedrijf Rotterdam N.V. en lid van de Algemene Directie. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op, die na acht jaar afscheid heeft genomen als CFO van het Havenbedrijf.

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): “Wij zijn erg blij met de benoeming van Vivienne de Leeuw. Ze koppelt haar diepgaande financiële expertise aan relevante bestuurlijke ervaring in de commercieel zakelijke dienstverlening. Bovendien kent zij de wereld van de infrastructuur. Daardoor zal zij als lid van de Algemene Directie een significante bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het havenbedrijf in tijden van digitalisering en energietransitie.’’

Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe CFO: “Vivienne is een welkome aanvulling op ons directieteam. Met haar sterke financiële achtergrond, haar brede ervaring met disruptieve processen en focus op verdere professionalisering van de financiële kolom en werkprocessen zal zij zeker waarde toevoegen aan het Havenbedrijf. We verheugen ons op haar komst.”

Vivienne de Leeuw: "Ik zie een cruciale rol voor het Havenbedrijf Rotterdam in de energietransitie en digitalisering, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. In een sterk veranderende omgeving, kijk ik er naar uit de brug te slaan tussen de organisatie, haar strategie en de stakeholders en verdere professionalisering van de financiële processen te realiseren. De trots die het bedrijf uitstraalt is bijna tastbaar, dat is prachtig om te zien.”

Vivienne de Leeuw was hiervoor onder meer CFO bij RTL Nederland en CFO bij KPN Consumer Residential. Zij begon haar financiële carrière in 1999 en bekleedde onder andere leidinggevende functies op het terrein van Corporate Finance en Investor Relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco. Tijdens haar carrière heeft Vivienne ruime ervaring opgedaan als strategisch bestuurder op thema’s als data intelligence, procesoptimalisatie en transitie naar nieuwe verdienmodellen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions