Clicky

 
Transport Online - Wateroverlast en stormschade door noodweer

Wateroverlast en stormschade door noodweer

Wateroverlast en stormschade door noodweer
06-06-2019 08:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het noodweer dat in de nacht van woensdag op donderdag over het land trok heeft veel wateroverlast en stormschade veroorzaakt. De extreem zware regenval zorgde in het hele land voor veel hinder. Door hevige windstoten en grote hagelstenen ontstond veel schade. Hulpdiensten rukten uit vanwege omgewaaide bomen en weggewaaide daken.

In Amsterdam raakten vijf mensen lichtgewond tijdens de storm, onder wie een door een omgevallen boom nabij de Amstel, meldt de brandweer> Die rukte ongeveer 150 keer uit voor stormschade en wateroverlast. In Udenhout werden in een zorgcentrum kamers ontruimd vanwege wateroverlast. Die ontstond doordat het dak van het zorgcentrum de hoeveelheid regen niet aan kon, aldus Omroep Brabant. Een windhoos richtte volgens RTV Utrecht schade aan in Wilnis en Vinkeveen. In Vinkeveen braken de bomen als luciferstokjes om en er waaide een feesttent om, meldt de omroep.

De zwaarste windstoot van 127 kilometer per uur werd gemeten in Utrecht, aldus Weeronline. Normaal valt volgens het weerbureau in de maand juni gemiddeld 68mm regen, maar lokaal was dat nu ruim 40 mm. Weeronline noteerde tijdens de buien ongeveer 72.500 bliksemontladingen. Vanuit het westen van het land kwamen meldingen binnen van hagelstenen tot 4 centimeter in doorsnee.

Het KNMI heeft de waarschuwing met code oranje in de vroege ochtend ingetrokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden