Jan van Dam investeert in specialistisch Faymonville materieel

Jan van Dam investeert in specialistisch Faymonville materieel
05-06-2019 15:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Familiebedrijf Jan van Dam is opgericht in 1901. De huidige directeur, Jan van Dam, is de vierde generatie. Hij nam het bedrijf in 1989 over van zijn vader en specialiseerde het bedrijf tot speciaal- en machinetransport. Met hard werken, creatieve oplossingen en investeren in speciaal materiaal, is Jan van Dam Machine Transport uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de sector. Samen met zusterbedrijf Jan van Dam Global Machine Logistics (GML), bieden zij een totaalconcept voor machinelogistiek.

Ter uitbreiding van de specialistische vloot investeert Jan van Dam nu bij Faymonville importeur Hertoghs uit Roosendaal in twee voertuigen uit de productlijn van de Belgische fabrikant voor zwaar- en speciaal transportmaterieel.

De GigaMAX diepbedoplegger, welke door Jan van Dam in gebruik genomen werd, is uitgerust met een geïntegreerde as in de zwanenhals. Dit compacte ontwerp kenmerkt zich door een geringe toename in het eigen gewicht en totale lengte. Tevens is deze oplegger uitgerust met een extra laag geconstrueerd diepbed met buitenliggende chassisdragers. Het diepbed is tot 13 meter uitschuifbaar en daarnaast met de meegeleverde verlengstukken voorzien van kamkoppelingen eenvoudig te verlengen tot een totale lengte van 18 meter.

Aan de achterzijde een asstel met drie aslijnen bestaande uit hydraulische geveerde en gestuurde pendelassen. Het asstel is voorzien van een zeer ruime gieksleuf. Met een eigen gewicht van slechts 24 ton komt het nuttig laadvermogen van deze GigaMAX oplegger op een ruime 47 ton.

Daarnaast koppelde Jan van Dam ook een fraaie plateauoplegger aan, die in het MAX Trailer programma onder de naam MAX210 verkocht wordt. Deze oplegger heeft een laadvloerlengte van 13,6 meter, welke middels een uitschuifsysteem twee keer te verlengen is tot een maximale lengte van maar liefst 29 meter. Tussen het eerste en tweede deel is de oplegger voorzien van een vaste stalen tussentafel.

Met deze twee multifunctionele uitbreidingen is Jan van Dam nog beter voorbereid op toekomstige uitdagingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden