Clicky

 
Transport Online - Nederlandse marine en NAVO-schepen ruimen tien explosieven op Noordzee

Nederlandse marine en NAVO-schepen ruimen tien explosieven op Noordzee

Nederlandse marine en NAVO-schepen ruimen tien explosieven op Noordzee
05-06-2019 15:18 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - De Noordzee is weer een stuk veiliger. De Nederlandse mijnenjager Zr.Ms. Zierikzee ruimde samen met NAVO-partners de afgelopen week 10 explosieven nabij de Waddeneilanden. Het gebeurt zelden dat een mijnenbestrijdingsoperatie op de Noordzee zoveel ruimingen oplevert.

De zeemijnen, een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog, werden eerder dit jaar aangetroffen tijdens de zoekactie naar de over boord geslagen containers van het containerschip MS Zoë. De marineschepen Zr.Ms. Luymes en Zr.Ms. Vlaardingen assisteerden bij die zoektocht. Omdat enkele zeemijnen dicht bij pijpleidingen en kabels lagen, moesten deze eerst verplaatst worden naar een veilige locatie voor ontploffing.

Zr.Ms. Zierikzee maakt momenteel deel uit van een NAVO-vlootverband dat zich bezig houdt met het ruimen van explosieven op zee. Deze zogenoemde Standing NATO Minecounter Measures Group 1 (SNMCMG1) opereerde de afgelopen week ten noorden van de Waddeneilanden op uitnodiging van de marine. In de groep zitten schepen en drones uit Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en België. Het opruimen van overgebleven explosieven uit eerdere oorlogen is een van de taken van het mijnenbestrijdingsverband. Een ander doel is om de onderlinge samenwerking te verbeteren tijdens internationale oefeningen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats