Clicky

 
Transport Online - Jos B. heeft verklaring, maar geeft deze niet

Jos B. heeft verklaring, maar geeft deze niet

Jos B. heeft verklaring, maar geeft deze niet
05-06-2019 10:36 | Misdaad | auteur ANP

MAASTRICHT - Jos B., de man die verdacht wordt van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen, heeft een verklaring op papier gezet maar weigert deze aan de rechtbank of het Openbaar Ministerie te geven. Zijn advocaat heeft deze verklaring wel.

Dat bleek woensdag tijdens de derde inleidende zitting in de rechtbank in Maastricht. B. wil de verklaring niet geven omdat hij de politie niet vertrouwt, vertelde hij de rechtbank. Hij meent dat hij belemmerd wordt in zijn verdediging. "Wij kiezen zelf het moment waarop we met de verklaring naar buiten komen. Ik houd graag wat achter de hand." De verklaring is volgens B. al "lang geleden" opgesteld.

"Meneer B. ik verzoek u uitdrukkelijk vandaag die verklaring openbaar te maken", zei de officier van justitie. B. reageerde dat hij dat op dit moment niet gaat doen. Ook de rechtbank drong er bij herhaling bij B. op aan om die verklaring af te leggen, maar de 56-jarige Limburger hield voet bij stuk en bleef weigeren.

B.'s raadsman Gerald Roethof zei tijdens een schorsing dat de verklaring al lange tijd "in een kluis" ligt. Volgens Roethof is de reden daarvan dat niet gezegd kan worden dat B. zijn verklaring naar aanleiding van de voortgang van het proces zou hebben aangepast.

B. zei ter zitting niks te willen zeggen omdat hij en zijn advocaat zouden zijn belemmerd in de verdediging. Maar de rechtbank hield B. voor dat hij nog bijna niets van zijn eigen dossier heeft gelezen. Iets wat B bevestigde. "Het nadeel van niet lezen is dat u niet weet wat er in het onderzoek al gebeurd is", zei de rechtbankvoorzitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions