Transport Online - VS verbieden cruises naar Cuba

VS verbieden cruises naar Cuba

VS verbieden cruises naar Cuba
04-06-2019 19:35 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Verenigde Staten verbieden cruisemaatschappijen om hun schepen aan te meren in Cuba. Daarmee willen de VS de communistische regering op Cuba onder druk zetten. De kwestie heeft betrekking op de Cubaanse steun aan Venezuela van de geplaagde president Nicolas Maduro.

De VS staan niet langer toe dat er groepsreizen naar Cuba worden georganiseerd. Ook passagiers- en recreatievoertuigen en privé- en zakenvliegtuigen mogen niet meer naar Cuba reizen. De Amerikaanse stap komt niet geheel onverwacht. Eerder kondigde Washington al aan de duimschroeven aan te draaien van landen die zich openlijk tegen de VS uitspreken.

Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin zullen de acties helpen om Amerikaanse dollars uit de handen van Cubaanse militaire, inlichtingen- en veiligheidsdiensten te houden.

Grote cruisemaatschappijen hebben vaste routes die duizenden Amerikaanse toeristen naar Havana en andere Cubaanse steden brengen. Op de beurs in New York gingen aandelen van aanbieders als Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean fors omlaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen