Clicky

 
Transport Online - Celstraf van vijf jaar geëist na vondst harddrugs in vliegtuig

Celstraf van vijf jaar geëist na vondst harddrugs in vliegtuig

Celstraf van vijf jaar geëist na vondst harddrugs in vliegtuig
04-06-2019 17:29 | Incidenten | auteur Redactie

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen een 31-jarige en een 32-jarige man, beiden afkomstig uit Duitsland. Zij worden volgens de officier van justitie verdacht van het smokkelen van een grote partij harddrugs. De mannen zijn begin 2017 aangehouden op vliegveld Teuge, nadat ze geland waren met een vliegtuig met daarin twee koffers gevuld met zestig kilo heroïne.

De verdachten vertrekken met hun vliegtuig op 20 januari 2017 met de drugs vanaf vliegveld Teuge. Via het Duitse Dinslaken vliegt het duo vervolgens naar Engeland. De grenspolitie van Engeland heeft het vliegtuig van de mannen uitgekozen voor controle. Vlakbij de eindbestemming besluiten de mannen om terug te gaan. In Teuge wordt het toestel vervolgens alsnog gecontroleerd, waarna de drugs worden ontdekt.

De mannen verklaren dat zij een slecht gevoel hadden bij het vervoer van de koffers en dat dat de reden is dat ze zijn teruggevlogen. Volgens de verkeersleiding in Engeland zouden de mannen hebben gemeld dat er sprake was van een technisch probleem en dat ze daarom terug naar Nederland gingen. Van een technisch mankement blijkt echter geen sprake.

De verdachten geven meerdere keren aan dat ze niet wisten dat er heroïne in de koffers zat. Deze zouden zij de avond voor de vlucht hebben gekregen van een onbekend persoon. Volgens de mannen was hen verteld dat er bedrijfsdocumenten in de koffers zaten. De verdachten zeggen niet te weten wie de man is die hen de koffers gaf.

De officier acht wettig en overtuigend bewezen dat beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het gezamenlijk en opzettelijk buiten het grondgebied van Nederland brengen van zestig kilo heroïne. Hij acht daarom een gevangenisstraf van vijf jaar op zijn plaats.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden