Transport Online - Rijverbod voor vier Bulgaren die acht trekkers foutief vervoerden [+foto's]

Rijverbod voor vier Bulgaren die acht trekkers foutief vervoerden

Rijverbod voor vier Bulgaren die acht trekkers foutief vervoerden [+foto's]
04-06-2019 17:06 | Buitenland | auteur Redactie

RHEINE - Maandagochtend 3 juni controleerde de Duitse politie in het Duitse Rheine vier trekkers met opleggers. In elk van de opleggers werden twee vrachtwagen trekkers vervoerd. De trekkers zorgden ervoor dat de opleggers veel te hoog waren. Vier meter is toegestaan, de opleggers waren, inclusief ladin, 4.41m hoog.

De meeste bruggen, buiten de snelweg, zijn alleen geschikt voor voertuigen tot een hoogte van 4 meter. Tijdens de rit door Rheine was een ongeluk onvermijdelijk geweest, zegt de politie.

Terwijl de agenten de opleggers inspecteerden ontdekten ze dat de lading was vastgezet met een stuk ijzer dat zelf aan de oplegger was gelast. De agenten verboden daarop de vier Bulgaarse chauffeurs hun verdere rit.

De eigenaar van de vrachtwagens moest een borg van 5.000 euro betalen. De chauffeur krijgen een boete. De hoogte daarvan is niet bekendgemaakt.

Voordat de chauffeurs verder mogen rijden moeten de vrachtwagen overgeladen worden op voertuigen die goedgekeurd zijn voor het vervoer van vrachtwagens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen