Doden door schietpartij in Australië

Doden door schietpartij in Australië
04-06-2019 13:56 | Buitenland | auteur ANP

DARWIN - Een 45-jarige man heeft in het Noord-Australische Darwin volgens de politie zeker vier mensen doodgeschoten. Een vrouw raakte gewond, meldt de Australische zender ABC.

De dader zou volgens getuigen met een shotgun het vuur hebben geopend bij een motel en vervolgens naar vier andere locaties zijn gereden. Hij was kennelijk op zoek naar iemand, zeggen ooggetuigen die hem ''Alex'' hoorden roepen. De verdachte werd gepakt toen hij een politiebureau binnen wilde dringen. Hij is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

De man was een bekende van de politie. Hij was eerder veroordeeld voor een ander misdrijf en in januari onder voorwaarden vrijgelaten. De verdachte droeg een enkelband.

Volgens Michael Gunner, regeringsleider van deelstaat Northern Territory, is er geen sprake van een terroristisch motief. Premier Scott Morrison, die momenteel in Londen is om D-Day te herdenken, betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers. "Dit is een zeer hechte gemeenschap en ik weet dat hun wereld door deze gebeurtenis op zijn kop zal staan."

Darwin ligt in het uiterste noorden van het land aan de Timorzee en is de hoofdstad van Northern Territory.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden