Transport Online - Matrans neemt SCA Logistics over

Matrans neemt SCA Logistics over

Matrans neemt SCA Logistics over
04-06-2019 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - SCA is voornemens SCA Logistics BV in Rotterdam te verkopen aan het Nederlandse bedrijf Matrans Holdings B.V. De transactie zal naar verwachting de nettoschuld van SCA met ongeveer 575 miljoen Zweedse Kronen (omgerekend circa 54 miljoen euro) verminderen, inclusief zowel de aankoopprijs als het effect van financiële leases die zijn opgenomen in de verkoop. Verwacht wordt dat de afstoting van SCA de EBITDA van SCA met ongeveer 30 miljoen Zweedse Kronen (omgerekend bijna 3 miljoen euro) op jaarbasis zal verminderen.

De activiteiten van SCA Logistics in Rotterdam omvatten de haventerminal-, stuwadoors-, expeditie- en scheepsagentenservice. Het bedrijf huurt de kade en het terminalland vanuit de haven van Rotterdam en is eigenaar van de magazijnen, kantoren, kranen en voertuigen op het gehuurde gebied.

Matrans Holdings B.V. , van eigenaar Hans Vervat, verzorgt momenteel logistieke diensten van aangrenzende terminals. Als onderdeel van de overeenkomst blijft Matrans Holdings B.V. logistieke diensten leveren aan SCA. SCA Logistics zal ook via de terminal in Rotterdam efficiënt en regelmatig zeevrachttrafieken voor bulk, roro en containers blijven uitvoeren. De terminal, onder de nieuwe eigenaar van Matrans, zal worden beheerd door hetzelfde management en personeel als nu al het geval is.

"SCA heeft sinds 1967 eigen logistieke diensten en Rotterdam is een van de belangrijkste havens voor SCA's producten", zegt Magnus Svensson, President Sourcing & Logistics. "Door de verkoop van de terminal aan Matrans Holdings kunnen we het huidige hoge logistieke serviceniveau handhaven."

SCA Logistics (Rotterdam) B.V. heeft ongeveer 80 medewerkers in de Rotterdamse terminal. De voorgenomen verkoop is onderworpen aan de gebruikelijke raadpleging en goedkeuring van de werknemersraad van de haven van Rotterdam.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions