Clicky

 
Transport Online - Rutte praat GL en PvdA bij over pensioenen

Rutte praat GL en PvdA bij over pensioenen

Rutte praat GL en PvdA bij over pensioenen
04-06-2019 11:37 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - GroenLinks-leider Jesse Klaver en PvdA-voorman Lodewijk Asscher praten dinsdag met premier Mark Rutte en verantwoordelijk minister Wouter Koolmees over de onderhandelingen over een pensioenakkoord. Rutte en Koolmees overlegden tot diep in de nacht met werkgevers en werknemers. Nu is er tijd voor ruggespraak met de achterban en kan het kabinet polsen hoe de ontwerpafspraken vallen bij de beide linkse oppositiepartijen.

Het kabinet hoopt GroenLinks en de PvdA voor zijn plannen te winnen, omdat de regeringspartijen alleen in de Eerste Kamer geen meerderheid hebben. De steun van de linkse oppositie is bovendien belangrijk voor de vakbonden.

"Blijkbaar is er nog meer beweging" dan maandag, concludeert Asscher, die maandagmiddag ook al met Klaver op het Torentje werd uitgenodigd. "Het feit dat we nu al worden teruggevraagd, beschouw ik als een positief teken." Klaver constateert dat "het kabinet iets te vertellen heeft. Ik ben heel benieuwd."

Asscher denkt niet dat de onderhandelaars er dinsdag al uitkomen. "Dat lijkt me wel heel optimistisch." De onderhandelingen gaan waarschijnlijk woensdag verder.

Het kabinet heeft ook 50PLUS uitgenodigd om bij te praten over de pensioenonderhandelingen. Politiek leider Henk Krol en pensioenspecialist Martin van Rooijen, die 50PLUS in de Eerste Kamer gaat aanvoeren en dus aanspreekpunt is voor het kabinet als het daar steun zoekt, gaan dinsdagmiddag langs bij Koolmees. Maar de opvattingen van 50PLUS en het kabinet liggen zo ver uiteen dat het niet zal meevallen elkaar te vinden.

Koolmees heeft ook geprobeerd de SP aan boord te krijgen, maar die partij haakte al eerder af. De partij van Lilian Marijnissen houdt vast aan de eis dat de AOW-leeftijd weer teruggaat naar 65 jaar en daar wil het kabinet niet aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden