Doodgeschoten politicus Walter Lübcke werd bedreigd

Doodgeschoten politicus Walter Lübcke werd bedreigd
04-06-2019 10:41 | Buitenland | auteur ANP

WOLFHAGEN - De Duitse CDU-politicus en regionaal bestuurder Walter Lübcke werd voor zijn dood vanuit extreemrechtse hoek bedreigd. De 65-jarige werd in de nacht van zondag op maandag door een familielid dood aangetroffen op het terras van zijn huis in Wolfhagen bij Kassel. Hij was doodgeschoten. Of er een verband is met de dreigementen wordt uitgezocht. De politie heeft een team van twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Volgens plaatsvervangend regiopresident Hermann-Josef Klüber werd Lübcke de afgelopen jaren telkens weer door bepaalde groeperingen bedreigd. Een daarvan bestaat uit zogenoemde rijksburgers "die zich veelvuldig in onbeschaamde teksten tot ons wenden en ook bedreigingen uiten aan het adres van de president." In 2015 kreeg hij bescherming wegens doodsbedreigingen.

Rechtsextremisten hebben Lübcke na zijn dood beledigd en beschimpt. Velen tonen zich verheugd, aldus de Duitse zender ARD. De CDU-politicus was een warm pleitbezorger van Angela Merkels migrantenbeleid als uiting van christelijke naastenliefde en was uitgesproken tegenstander van Pegida. Hij riep hen op Duitsland maar te verlaten als ze niets met christelijke waarden hadden.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden