Transport Online - Verdachte aangehouden voor grootschalige oplichting met leasecontracten

Verdachte aangehouden voor grootschalige oplichting met leasecontracten

Verdachte aangehouden voor grootschalige oplichting met leasecontracten
04-06-2019 10:00 | Binnenland | auteur Redactie

ZEIST - Dinsdagmorgen is in Zeist een man van 39 uit Duiven aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De verdachte bood voordelige leasecontracten aan via het bedrijf All inn Autolease, maar de auto’s werden niet geleverd. De man zou op deze manier ruim 200.000 euro hebben buitgemaakt.

De zaak kwam aan het rollen toen eind 2018 meerdere gedupeerden zich melden bij het programma Tros Opgelicht.  De District Recherche (DR)  Gelderland-Midden en de Dienst Regionale Recherche (DRR)  Oost-Nederland zijn begin 2019 samen opgetrokken in het onderzoek. Er is op dit moment zicht op ongeveer 250 slachtoffers, meldt de politie.

Leasecontract 'zonder zorgen'

Via All Inn Autolease werden leasecontracten ‘zonder zorgen’ aangeboden. Klanten betaalden in eerste instantie administratiekosten en een maandtermijn voor de borg, sommige slachtoffers betaalden ook een maandtermijn voor het leasecontract. Op de dag van de levering bleek dat de man zijn afspraken niet na kwam en kregen de klanten de bestelde auto niet. Veel klanten hebben aangifte gedaan van oplichting. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions