UniCarriers lanceert nieuwe lage orderverzameltruck

UniCarriers lanceert nieuwe lage orderverzameltruck
03-06-2019 17:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MONTABAUR - UniCarriers introduceert, vooruitlopend op de nieuwe O-range orderpickers, vast de lage orderpicker het eerste model uit deze zeer efficiënte productlijn. Door een verbeterd ontwerp en veel technologische verfijningen voldoen de nieuwe orderpickers aan de steeds toenemende vraag naar efficiëntie en productiviteit. De vier modellen met capaciteiten van 1.200 tot 2.500 kg, leveren een bijdrage aan een snel, kostenefficiënt en ergonomisch orderverzamelproces.

Het orderverzamelen in de praktijk kent talloze kleine onderbrekingen, als het tot 300 keer op- en afstappen, het stoppen en opnieuw starten van de truck. In één noemer zorgt dit voor een enorm tijdverlies. Om deze effecten te minimaliseren, heeft UniCarriers de nieuwe O-serie ontwikkeld. Vanaf juli worden de eerste vier modellen, de OLP, OEP, OLH en OEH geleverd. Dit zijn de orderverzameltrucks met en zonder Ergolift en heffend bestuurdersplatform. In de herfst worden de andere modellen verwacht.

Instant Launch en Boost Effect zorgen voor extra snelheid

Eén van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe lage orderverzamelaars is de Instant Launch-technologie, de bestuurder kan onmiddellijk accelereren bij het instappen zonder een aanwezigheidsschakelaar te hoeven bedienen. De orderpicker reageert zonder vertragingen en de reactietijden zijn aanzienlijk korter dan bij conventionele orderverzameltrucks. Dankzij de nieuwe Boost Effect-technologie bereikt de truck snel de topsnelheid. Indien gewenst kan de bestuurder beide acceleratiehendels gelijktijdig bedienen, waardoor de orderpicker binnen enkele seconden naar de maximumsnelheid accelereert.

Doordacht ergonomisch ontwerp

De snelheid van de medewerker bepaalt mede de productiviteit tijdens het orderverzamelproces. Een gemakkelijke, intuïtieve en ergonomische bediening is daarbij cruciaal en verhoogt het gebruiksgemak. Talrijke goed doordachte elementen van de nieuwe O-serie helpen de chauffeur om de orders snel en flexibel te verwerken. De toegang tot het bestuurdersplatform met afgeschuinde zijkanten - de nieuwe 3D Entry - is comfortabel en veilig.

De instaphoogte is slechts 123 mm, dit is lager dan het gemiddelde in de markt. Met 300 in- en uitstap bewegingen per dag, betekent een verschil van enkele millimeters per keer toch een aanzienlijke verlaging van de fysieke belasting van de chauffeur. Het unieke platformontwerp, met een uitstekend dempingssysteem en antislip vloer, biedt ondersteuning zonder de mobiliteit van de bestuurder te beperken. De nieuwe orderpickers zijn uitgerust met een rugsteun die eveneens uitgeklapt kan worden als zitje.

Het comfortabele X-Control stuurwiel heeft diverse grip mogelijkheden. Hierdoor kan tijdens het achteruitrijden het lichaam beter naar de rijrichting gedraaid worden, zodat het extreem draaien van de nek en de fysieke belasting voorkomen worden. Dergelijke verfijningen zijn voorbeelden van het ergonomische ontwerp dat kenmerkend is voor UniCarriers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,769
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden