Transport Online - Corendon overgenomen door Zweedse investeerder Triton

Corendon overgenomen door Zweedse investeerder Triton

Corendon overgenomen door Zweedse investeerder Triton
03-06-2019 16:47 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon Holiday Group wordt overgenomen door de Zweedse investeerder Triton. De partijen hebben een voorlopig contract getekend voor de deal. Er werden geen financiële details gemeld over de transactie.

De overname omvat de activiteiten van Corendon in Nederland en België en de vliegmaatschappij Corendon Dutch Airlines (drie vliegtuigen). De hele vloot van het bedrijf bestaat verder uit de vliegtuigmaatschappijen Corendon Airlines International (twaalf vliegtuigen) in Turkije en Corendon Airlines Europe (vier vliegtuigen) in Malta. Deze maatschappijen maken geen deel uit van de verkoop, evenmin als de hotels die Corendon heeft in Turkije, Nederland, Ibiza en Curaçao. Het bedrijf had in 2018 een omzet van meer dan 515 miljoen euro en heeft circa 450 medewerkers in dienst. 

De partijen zijn verheugd over de samenwerking. "De combinatie creëert een sterk platform voor nieuwe investeringen, innovatie en verdere digitalisering", aldus Per Agebäck van Triton. Gert de Caluwe, directeur van Sunweb Group, spreekt van een "huwelijk van twee winnende modellen, van complementerende vaardigheden en talent". Volgens Steven van der Heijden, topman bij Corendon creëert de samenwerking "een krachtig fundament voor duurzame groei".

Corendon werd in 2000 opgericht door Atilay Uslu en Yildiray Karaer. Het bedrijf had naar eigen zeggen een omzet van meer dan 515 miljoen euro in 2018. Het verzorgt per jaar de vakanties voor meer dan 750.000 vakantiegangers in Nederland en België.

Triton neemt de activiteiten van Corendon over via zijn dochterbedrijf Sunweb Group, dat ook actief is op het gebied van toerisme. Eerder dit jaar werd Triton al meerderheidsaandeelhouder van Sunweb Group, dat vanuit zeven Europese landen opereert en een jaaromzet heeft van circa 600 miljoen euro.

Corendon en Sunweb gaan nu samen onder de vleugels van Triton. Er is een voorlopig contract getekend tussen Corendon en Triton. Definitieve overeenstemming is nog afhankelijk van toestemming van de Europese mededingingsautoriteit en het adviestraject van de ondernemingsraden van Corendon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions