Clicky


GL en PvdA naar Rutte over pensioenen

GL en PvdA naar Rutte over pensioenen
03-06-2019 13:44 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - GroenLinks en de PvdA zijn enkele uren voor de hervatting van de pensioenonderhandelingen aangeschoven in het Torentje. Premier Mark Rutte en verantwoordelijk minister Wouter Koolmees zoeken steun van de linkse oppositiepartijen voor een pensioenakkoord. Volgens Koolmees komt het uur van de waarheid voor de pensioenen "nu wel dichtbij".

De vastgelopen onderhandelingen met werkgevers en werknemers over een nieuw pensioenstelsel worden maandagavond hervat. Koolmees kreeg de vakbonden weer aan tafel door duidelijk te maken dat er te praten valt over eisen als een minder snelle verhoging van de AOW-leeftijd en eerder pensioen voor mensen met zware beroepen.

GroenLinks-voorman Jesse Klaver en zijn PvdA-collega Lodewijk Asscher arriveerden optimistisch bij het kantoor van de premier. Ze rekenen erop dat het kabinet aan hun wensen tegemoet wil komen. Klaver en Asscher verwelkomen de concessies waarop Koolmees al zinspeelde, maar willen bijvoorbeeld ook een betere pensioenregeling voor zzp'ers.