Transport Online - Martine Bijl overleden

Martine Bijl overleden

Martine Bijl overleden
03-06-2019 13:35 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Presentatrice, zangeres, comédienne, schrijfster en vertaalster Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft productiebedrijf Stage Entertainment laten weten. Bijl stond de laatste jaren vooral in de belangstelling als presentatrice van het populaire programma Heel Holland Bakt. Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding, waardoor ze met de tv-hit moest stoppen. Ze is overleden aan de complicaties van die hersenbloeding.

Over de ziekte en de daarop volgende depressie, schreef ze het boek Rinkeldekink, dat in november vorig jaar verscheen. Bijl overleed in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van haar familie. De veelgelauwerde artieste Bijl was getrouwd met presentator en regisseur Berend Boudewijn.

Bijl genoot al vroeg tv-populariteit, niet alleen door haar eerste zoete liedjes, maar ook door haar deelname aan het goedlachse panel van Wie van de Drie. Ze maakte bovendien eigen theater- en televisieshows, waarin haar komische talenten naar voren kwamen. Zo had ze veel succes met onder meer het typetje Agnes de Boer, een roddeljournaliste. Ook was ze te zien in de tv-komedie Het Zonnetje in Huis, met John Kraaijkamp senior en junior. Verder viel ze op met grappige reclames voor HAK.

Een van haar vroegste hits was De Makelaar uit Schagen en een knaller was Het Limburgs klaaglied, over de worsteling met het caranaval (Want m'n moeder komt uit Drachten en m'n vader uit Maastreech; Ik ben een Friese kruidkoek maar gekneed uit Limburgs deeg) . Ook werd ze zelf onderwerp van een lied, Martine, gezongen door de Vlaming Louis Neefs.

Vertalen deed ze graag en veel, niet alleen liedjes, maar onder meer ook, en op geraffineerde wijze, musicals als The Lion King, Sister Act en Billy Elliot voor Stage, het productiebedrijf van Joop van den Ende.

De uitvaart vindt woensdag in besloten kring plaats.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions