Lichamen gezien op Nanda Devi van vermiste klimmers

Lichamen gezien op Nanda Devi van vermiste klimmers
03-06-2019 13:29 | Buitenland | auteur ANP

NEW DELHI - Militairen hebben vanuit een helikopter tijdens een zoektocht naar acht vermiste bergbeklimmers lichamen gezien in het Indiase deel van de Himalaya. Dat heeft een Indiase militaire bron gezegd tegen het Franse persbureau AFP.

"Tijdens de helikopterverkenning zijn lichamen gezien. Zij liggen op dezelfde route die de bergbeklimmers zouden hebben gebruikt'', aldus de bron die anoniem wil blijven.

De Indiase autoriteiten zijn sinds vrijdag op zoek naar vier Britten, twee Amerikanen, een Indiër en een Australiër op de 7826 meter hoge berg Nanda Devi, de op een na hoogste piek in India. Het gebied kampte vorige week met zware sneeuwval en lawines.

De vermiste klimmers begonnen op 13 mei te klimmen vanuit het basiskamp Munsiyari in de Noord-Indiase staat Uttarakhand. Het team zou op 26 mei terug zijn op het basiskamp.

"De overlevingskansen zijn zeer, zeer klein op een hoogte van 4600 tot 5500 meter. Het is bijna onmogelijk voor hen om te overleven", vervolgde de militaire bron.

Een politiebron vertelde AFP dat reddingswerkers zouden proberen de locatie te bereiken waar de lichamen werden gezien. Aan het eind van de dag volgt een officiële persconferentie.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden