Clicky

 
Transport Online - Preventieve alcoholcontrole: elke negende chauffeur dronken [+foto's]

Preventieve alcoholcontrole: elke negende chauffeur dronken

Preventieve alcoholcontrole: elke negende chauffeur dronken [+foto's]
03-06-2019 13:10 | Buitenland | auteur Redactie

HOCKENHEIM/SINSHEIM/SANDHAUSEN - Zondagavond heeft de Duitse politie weer preventieve controles op het gebruik van alcohol gehouden op parkeerplaatsen langs de A5 en de A6.

In totaal vijf parkeerplaatsen werden door twintig agenten gecontroleerd en helaas bevestigde het opnieuw de noodzaak van deze controles. 

Kort voor het einde van het zondags rijverbod in Duitsland en vóór het begin van de rit werden in totaal 431 chauffeurs gecontroleerd. In totaal 45 chauffeurs waren nog steeds onder invloed van minimaal 0,5 promille alcohol. Hiervan waren 26 chauffeurs duidelijk dronken en de uitschieter, een chauffeur uit Polen, blies 4,04 promille.

Met uitzondering van een Duitser en een Belg kwamen alle chauffeurs uit Oost- en Zuidoost-Europa, meldt de politie maandag.

Alle dronken chauffeurs kregen een rijverbod en hun rijbewijs, voertuigregistratie en vrachtdocumenten werden in beslag genomen.

Maandagochtend werd een vervolgcontrole gedaan. Nog steeds bleken acht van deze chauffeurs te veel te blazen en mochten zij niet aan hun rit beginnen. De documenten blijven bij de politie totdat ze weer helemaal nuchter zijn. Een nieuwe blaastest bij de Poolse man die eerder 4,04 promille blies wees uit dat de man maandagochtend nog altijd 1,6 promille alcohol blies. Waarschijnlijk mag de Pool pas maandagavond weer vertrekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions