'Kartelonderzoek FTC naar Facebook'

'Kartelonderzoek FTC naar Facebook'
03-06-2019 10:17 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - [update 19:45 uur] De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gaat een kartelonderzoek beginnen naar internetconcern Facebook. Dat laten ingewijden rond de zaak weten. Eerder hadden bronnen al gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een mededingingsonderzoek is begonnen naar Google.

De stappen van de toezichthouders volgen op een deal die justitie en de FTC zouden hebben gesloten. Daarbij gaat justitie Google onder de loep nemen, terwijl de FTC Facebook en Amazon voor haar rekening neemt. Er zou door de Amerikaanse autoriteiten worden bekeken of de internetgiganten zich schuldig maken aan concurrentievervalsing door hun dominante marktposities.

Verder werd bekend dat justitie in de Verenigde Staten ook een onderzoek zou kunnen openen naar Apple. Ingewijden hebben tegen persbureau Reuters gezegd dat justitie daartoe de bevoegdheid heeft gekregen.

Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken op de berichten. Het aandeel van Google-moederconcern Alphabet verloor in de tussentijdse handel 7 procent, Facebook daalde 8,6 procent en Amazon ging ruim 5 procent onderuit. Apple, dat maandag een jaarlijks congres voor ontwikkelaars geeft, zakte 2,2 procent.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden