Transport Online - Kapitein sluit agressieve kok op [+foto's]

Kapitein sluit agressieve kok op

Kapitein sluit agressieve kok op [+foto's]
02-06-2019 19:46 | Incidenten | auteur Redactie

ROTTERDAM - Zaterdag kwam bij de politie een melding binnen dat een kok opgesloten was door de kapitein van een zeeschip. De kok zou de laatste tijd vreemd gedrag hebben vertoond en de kapitein vertrouwde dit niet meer, meldt de Zeehavenpolitie Rotterdam.

Echter had de kok tijdens het opsluiten een aantal keukenmessen weten mee te krijgen. De kapitein van het zeeschip wist niet meer wat hij ermee aan moest en schakelde de politie in.

Aan boord van het zeeschip werd de politie door de kapitein naar de ruimte waar de kok tijdelijk opgesloten zat gebracht. Hier aangekomen reageerde de kok niet op de aanwijzingen gegeven door de politie.

Gezien de kleine ruimte en de gevaar setting was de politie genoodzaakt geweld te gebruiken. "Wij hebben gebruikgemaakt van het lexaan schild, de hond en de taser, zelfs na het inzetten van deze middelen hebben wij nog fysiek geweld toe moeten passen om de kok onder controle te krijgen en te kunnen boeien", aldus de politie.

Om de kok veilig aan boord te krijgen bij het vaartuig van het havenbedrijf, heeft de politie ervoor gekozen om de kok in een brancard te doen en vast te maken zodat hij geen ergere schade aan zichzelf, anderen of de politie kon toebrengen.

Eenmaal aan de wal is de kok weer uit de brancard losgemaakt en achterin de politiewagen geplaatst en afgevoerd naar het politiebureau. 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen