Clicky

 Luchtvaartsector verwacht lagere winst

Luchtvaartsector verwacht lagere winst
02-06-2019 10:13 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

GENÈVE - Luchtvaartbedrijven zullen dit jaar minder winst maken dan verwacht. De internationale brancheorganisatie IATA verwacht een totale winst van 28 miljard dollar, omgerekend 25 miljard euro. In december ging de koepel nog uit van een gezamenlijke winst van 35,5 miljard dollar (31,7 miljard euro). De verwachting voor 2019 is ook lager dan de winst over heel 2018.

De mindere vooruitzichten komen volgens de IATA door stijgende kerosineprijzen en een verzwakking van de wereldhandel. De inkomsten zullen met 6,5 procent stijgen, maar de uitgaven met 7,4 procent. De winst per passagier zal dalen van 6,85 dollar vorig jaar naar 6,12 dollar dit jaar.

De topman van de IATA, directeur-generaal Alexandre de Juniac, denkt dat de wereldhandel blijft verzwakken door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. ''Dit heeft vooral gevolgen voor het vrachtvervoer, maar passagiersluchtvaart kan ook getroffen worden door oplopende spanningen. Luchtvaartmaatschappijen zullen dit jaar winst maken, maar het is niet eenvoudig'', aldus De Juniac

Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat de luchtvaartsector als geheel winst maakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions